nedeľa 22. septembra 2013

Víkendový módny tip - Lindex feat. Matthew Williamson

Aby ste pri čítaní tohto bloku neboli pravidelne oblažení iba čerstvým závanom mojich nesmierne hlbokých myšlienok (pre menej uvoľnených chcem uviesť, že to myslím ironicky), dovolím si upriamiť vašu pozornosť na jednu zo zaujímavých spoluprác, ktorá priniesla v mojich očiach pútavé výsledky.

Už od 3.10. prinesie švédska značka Lindex - v Bratislave zastúpená v OC Polus - na pulty svojich predajní kolekciu vytvorenú v spolupráci s módnym návrhárom Matthew Williamsonom. Ako sám tvorca hovorí, jeho prvoradým zámerom bolo pri tvorbe kúskov pre švédsky reťazec udržať líniu dospelej, konzervatívnejšej ženy, ktorá počas dňa nielen vystavuje svoju krásu na obdiv celému svetu, ale je i v práci a vyzdvihne deti zo školy. Predpokladom tejto tvorby bolo zachovať sexi štýl aj v týchto bežných denných situáciách a dosiahnuť náročný súlad praktickej stránky a ženskej zmyselnosti. Do akej miery sa to tomuto zrelému tvorcovi podarilo, nechám na vašom uvážení, za všetko snáď hovorí fakt, že vám určite odporúčam obchody tejto značky navštíviť a venovať prehliadke kolekcie niekoľko minút. Z bohatej ponuky kolekcie značky Lindex ma azda najviac zaujalo nasledovné:

Keď aj nič iné, určite na týchto šatách zaujme potlač. Málokto dokáže používať farbu spôsobom, akým to robí Matthew Williamson. Tento vzor vznikol obyčajným krčením krajkového závesu, ktorý sa v tvoriacej fáze nafotil a poslal do továrne na výrobu látok. Vznikol tak výsledok, ktorý pripomína mix zvieracieho a floral vzoru. Dlhé šaty dokážu predĺžiť líniu ženskej postavy, doplnky však voľte veľmi striedmo a s rozvahou, táto potlač si určite zaslúži vyniknúť :)
 














  








Na scénu prichádza jeden z mojich najboľúbenejších kúskov dámskeho šatníka. Sukňa, ktorá strihom dokáže pomôcť nejednej postave a na ktorej jemný náznak volánu navyše zanecháva stopu peplum strihu. Farebne sa navyše ideálne hodí aj do štandardného biznis prostredia, v zásade teda nemôžete naozaj nič pokaziť.
 


 




















Strihovo nadrozmerné kabáty - nazývane aj oversize - budú hrať túto jeseň prím v nejednej kolekcii pánskych či dámskych odevov. V tomto prípade azda pozor na originálne krivky a typ postavy, kabát určite pridá pár kíl, preto treba voliť oblečenie vyslovene obopínajúce líniu. A ak chcete na jeseň kabátový zápas vyhrať, podarí sa vám to možno i vďaka Matthew Williamsonovi :)

























Lindex pri tejto spolupráci nezabudol ani na doplnky, táto tradičná listová kabelka si nájde miesto v nejednom dámskom šatníku. Vďaka čiernemu prevedeniu sa stáva pomerne univerzálnou z hľadiska svojej použiteľnosti, pričom zlaté aplikácie po jej okrajoch jemne navádzajú zmysly k výberu ostatných doplnkov.

























Ak si túžite prezrieť celú ponúkanú kolekciu, určite vám nebudem brániť:

the-matthew-williamson-lindex-collection

Kto: Lindex feat. Matthew Williamson - návrhár, ktorý sa narodil v roku 1971, v roku 2000 uviedol svoju kolekciu na týždňoch módy  v New Yorku. Svoje výtvory predáva viac než 80 obchodom po celom svete a spolupracuje so známymi značkami na tvorbe kolekcii pod svojím menom.
Kedy: od 3.10. od 18.00 VIP Shopping, prípadne www.lindex.com
Ako: zaregistrujte sa na www.glanc.sk/lindex a sledujte ďalšie pokyny