štvrtok 31. októbra 2013

Je libo rituálna vražda alebo helovínsky večierok?


Čo nám vietor privial z Ameriky? No? Teda okrem trendu pokrstiť novorodencov menom John Joseph namiesto Jano a Sarah Zara namiesto Katka. No? Čo to môže byť? Súvisí to s tekvicou. Nie, nie je to prívarok Zuzany Belohorcovej-Hájek, učiteľky lásky, redaktorky, realitnej maklérky a modelky a neviemčoešte. A súvisí to so sladkosťami. Ale nie, nie sú to obaly čokoládových tyčiniek, ktoré v šatni od nervov zožrali finalistky MISS USA. Je to helovíííííín

No, dosť bolo pravého amerického nadšenia, odložme pom-pomy a povedzme si, čo by sa na moderný žúr - kde sa nebude páliť Morena, ale nanajvýš tak B52 – patrilo obliecť. Začnime účesom a makeupom. Dámy, čierny alebo modrý rúž jednoducho nie. Ak vyslovene nechcete vyzerať ako keby ste na večierok dorazili po kyslíkovom deficite a s miernou defibriláciou spôsobenou behom z horolezeckého tábora v Jizerských horách, ktorý ste si zaplatili s rodinou cez zážitkovú kanceláriu menom Sahibova pomsta. Čierny alebo tmavomodrý rúž patria ku kompletným prevlekom. Ku klasickému žúru na prelome mesiacov október a november patrí určite dramatické večerné líčenie – mačacie oči, tmavé linky a jednoznačne bohatší účes. Svojím zjavom by ste mali okolie zaujať, musíte byť éterická a mystická, ale zároveň by si vás nikto nemal pomýliť so zmienenou Morenou – nemuselo by to dopadnúť dobre. Príliš vela krížov na doplnkoch môže pôsobiť skôr dojmom, že sa snažíte o rituálne vyvolávanie ostatkov Michaela Jacksona. Za prvé - je to najlepšie zarábajúca mŕtva celebrita. A za druhé – ruku na srdce – už za života vyzeral ako zombie, nechajme ho v pokoji odpočívať. Ak chcete naozaj zaujať, siahnite po drahších materiáloch – taft, zamat, satén. Dodajú oblečeniu patričný lesk a v čiernom prevedení zostanete verné téme. Nikdy však nesiahajte po všetkých troch materiáloch naraz, čas na chodiacu fondánovú salonku ešte nedozrel. Skombinujte teda trojštvrťové taftové nohavice s obyčajnou bavlnenou blúzkou a čiernou mašľou. K tomu lodičky na vysokom podpätku, jemne metalickú listovú kabelka a náramok so symbolom smrtky alebo malých kostičiek. Kratšia sukňa strihaná do širokého áčka, kotníkové čižmičky a čipkovaná blúzka budú ideálnou voľbou na pravú rockovú párty. Čipku však nechajte dýchať, nezaťažujte ju ďalšími materiálmi, ako sú kožušina alebo zamat. Znesie sa maximálne s obyčajnou čiernou koženou bundou. Kupujte malé kabelky, nie veľké nákupné tašky – teda - jedine ak by ste nimi chceli mlátiť po chrbtoch deti suseda, ktoré sa rozhodli hrať na svoje americké klony, trepú vám prezlečené za Harryho Pottera pästičkami do dverí a hulákajú “trick or treat”. 

Želám vám príjemné helouvínske žúrky, ja budem sedieť doma. Videl som sa minule opätovne na televíznej obrazovke a úprimne sa priznávam, že vyzerám ako chodiaci sexsymbol Rumunska, desiť teda s dovolením budem v tento večer iba seba.

Aby som nezostal nič dlžný kreatívnym nápadom, nechajte sa na na večierky pri príležitosti nekroturistiky inšpirovať:

Snáď trochu rockabilly pôsobiaci outfit pozostáva zo šiat kombinovaných materiálovo čipkou a kožou so sukňou ľahko strihanou do áčka. Bezprsté kožené rukavice a kotníkové čižmičky s listovou kabelkou s aplikáciami zipsov už len podtrhnú tvrdo pôsobiaci look. Vlasy vyčesané dohora, rúž elektrizujúcej červenej farby a môžete vyraziť. 




Exkluzívnejší outfit pozostáva z lichotivo strihaných šiat lesklého materiálu, doplnený o lesklé lodičky a zlaté náušnice a opasok. Listová kabelka so zlatými aplikáciami tvorí outfit jemnejší, ale napriek tomu ideálny na luxusnejšiu helouvínsku párty. 


Čierne nohavice cigaretového strihu, saténová blúzka, kožušinový šál a lodičky na vysokom podpätku s barokovým vzorom. Outfit ideálny na večierok, kde máte pôsobiť ako zvodná femme fatale, žena, ktorá má z hľadiska vkusu ponúknuť čo aj ostatným. 


Kožená sukňa je vždy dobrým základom oblečenia rockovejšieho typu. Kotníkové čižmičky vytvoria ostrý kontrast k saténovej blúzke s mašlou a tvrdo vyzerajúce náušnice, kabelka v podobe šperku a náramok s motívom smrtky sú ideálnou voľbou na tvrdší večierok na prelome októbra a novembra.

Kožené legínu určené naozaj dokonalej postave, blúzka s potlačou a romantická čelenka tvoria základ posledného z ponúkaných outfitov. Je doplnený ľahkými satenovými lodičkami na vysokom podpätku a menej nápadnou listovou kabelkou. Čistý a jednoduchý štýl, ktorým nikdy neurazíte. 


Fotografické zobrazenie jednotlivých produktov je výlučným majetkom spoločností,
uvedených v popisku obrázka a je chránené autorskými právami.