pondelok 30. septembra 2013

Dizajnové vychytávky do domácnosti

Ak niekedy komentujem príbytky, ktoré navštívim alebo vidím, vždy predtým dôkladne uvažujem nad tým, aké možnosti má súčasný obyvateľ pri zariaďovaní, a.k.a. vytváraní atmosféry pohody a kľudu. Že švédsky reťazec preslávený aktuálne distribúciou skvelých konských mäsových guličiek ponúka nesporne širokú plejádu nábytku a bytových doplnkov - to je jasné každému. Pri potulkách svetom - rozumejte tu za rohom vo Viedni - som však mal pred dvoma týždňami možnosť vidieť na vlastné oči vychytávku, o ktorej si dovolím informovať aj širšiu pospolitosť. Zhodou okolností je znova zo Švédska. Koncern H&M bol natoľko uvedomelý a láskavý a povedal si, že keď už vyrába oblečenie pre mužov, ženy, deti - tak že vlastne môže kľudne ponúknuť aj niečo do domácnosti. A ja s dobrým úmyslom musím skonštatovať, že toto rozhodnutie bolo skvelé. Cenovo prijateľné a z hľadiska dizajnu mnohokrát zaujímavé kúsky do domácnosti potešia oko nejedného štýlovo vyhraneného zákazníka. Či už ste fanúšikmi toľko ospevovaného provensálskeho štýlu alebo jednoducho túžite po akejkoľvek alternatíve za rozumné ceny - na známej nákupnej ulici v hlavnom meste Rakúska určite strávite pár príjemných minút a neodídete s prázdnou taškou. Ešte viac sa však určite potešíte informácií, že H&M nezaháľa a už v krátkom čase vám predstaví svoju ponuku doplnkov do domácnosti aj v Bratislave, konkrétne v nákupnom centre Eurovea. Predtým sa nechajte prípadne inšpirovať:

Štýlové kúpeľňové doplnky, ktoré oživia rannú hygienu. V kombinácii s čistou bielou armatúrou a nábytkom v orechovom dekóre prinesú trochu Francúzska aj do vašej kúpeľne: sklený dávkovač mydla - 7,95 Eura / sviečka - 4,95 Eura / sada uterákov - 7,95 Eura.



H&M nezabúda ani na kuchyňu a takéto milé dezertné tanieriky a utierky na riad vyrobilo pre vaše potešenie: tanieriky - 5,95 Eura / utierka na riad cyklamén - 3,95 / utierka na riad - 4,95 Eura.



Ak hľadáte vhodné doplnky do svojej obývačky alebo ich chcete použiť ako dekoráciu do spálne, sklenené fľašky či vázy môžu byť tou správnou voľbou: sklenená fľasa rosé - 9,95 Eura / sklenená fľaša 16.8 - 6,95 Eura / okrúhla sklenená váza - 9,95 Eura.



Vankúše tvoria domov. Nemali by chýbať na žiadnej sedačke či posteli, no a švédsky výrobca ponúka dekor a materiály od výmyslu sveta. Prikladám obrázky iba náhodne zvolených - sami môžete posúdiť, že výber je naozaj veľmi široký a rôznorodý. Ich ceny sa pohybujú v rozpätí od 2,95 Eura až do 19,95 Eura.



Ak sa chcete nechať inšpirovať kompletnou kolekciou, nech sa páčiH&M HOME

Aby sme nezostali verní iba severu, zalovíme dnes aj v slovenských vodách. Ja osobne od malička neviem maľovať. Ani rovnú čiaru. Ani vytepávanie do odliatku zo sadry mi nešlo. Ani nafarbiť jesenné listy a cákať to na ten výkres tak, aby to nejak pekne pôsobilo ... ani to mi nešlo. Vo štvrtom ročníku na základnej škole za mnou prišla riaditeľka s veľmi jasným posolstvom: "Kočišík, ty sa modli, aby sa výtvarná výchova neklasifikovala, lebo ty sa inak na druhý stupeň v živote nedostaneš!" Aj preto majú môj obdiv všetci, ktorí niečo pekné vytvoria, ideálne aj z použitých materiálov. Na známom portáli sashe.sk som aktuálne vylovil šikovnicu, ktorá zo stránok starých kníh dokáže vytvoriť dekoratívny veniec. A pekný! A vážne nie drahý! Klobúk dole.



Ak chcete prípadne z jej tvorby vidieť viac alebo rovno objednať niečo na skrášlenie príbytku, tak voilá, link: dekoratívny veniec